Dimka Schavemaker

Dimka begon ooit in 1991 als keukenassistente in Roden op de Noorderkroon. Na een aantal reorganisaties is zij terecht gekomen bij ZORGassist, en is inmiddels alweer 11 jaar werkzaam bij onze organisatie.

Dimka werkt 23 uur in de week bij vaste cliënten en werkt in de omgeving van Groningen. Zij verteld ons dat werken als huishoudelijke hulp goed aansluit bij het schema van haar twee dochters van 20 en 16 en dat van haar man.

“Je word gewaardeerd om wat je doet en wie je bent, dus schroom niet als je nog een leuke baan zoekt, solliciteer bij ZORGassist!”

Mijn cliënten zijn altijd erg blij als ik kom en bij sommige kom ik al een aantal jaar.

Ik ben mij ervan bewust hoe belangrijk sociale interactie is bij vooral oudere cliënten. Daarom start ik altijd eerst met een klein praatje met mijn cliënten en vervolgens start ik met mijn werkzaamheden.

Je bouwt toch iets samen op, mensen zeggen wel eens, ach je stoft wat en maakt schoon, toch beteken je veel meer voor deze mensen.  Het komt vaak voor dat mensen vrijwel geen bezoek ontvangen en vinden ze het erg fijn als je langskomt.

Dit is toch echt wel wat ik het allerleukste vindt, hulp bieden voor anderen. Bij één van mijn cliënten eet ik na mijn werk nog altijd even  heerlijk en broodje of een lekker saucijzenbroodje en een kopje thee erbij. Dan kletsen wij nog even na en dan sluit ik de werkdag af.

Werken in de thuiszorg geeft mij voldoening en ik vind het heerlijk om te doen. Als je de deur weer uit gaat is alles weer netjes en schoon, dat geef mij een goed gevoel.

Ik ga graag om met mensen en hou er van om een gesprek te voeren. Het omgaan met mijn cliënten vind ik super leuk en gezellig, en de thuiszorg is daarom een leuke baan.